Kultúra

Szabadtéri Színházak Találkozója a Városmajorban az idén júniusban

Zene és tánc is lesz

A Szabadtéri Színházak Találkozójával nyitja meg idei évadát a centenáriumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad. A rendezvény alkalmával június 1. és 8. között kilenc produkciót láthat a budapesti közönség – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közleményben Pócza Zoltánt, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnökét, a Kőszegi Várszínház igazgatóját idézik, aki elmondta, hogy a szervezet 25 éves jubileumát ünneplik meg az idén először megvalósuló Szabadtéri Színházak Találkozójával. A találkozó zenés vígjátékkal nyit: Az Öreghíd alatt című előadás látható június 1-jén Göttinger Pál rendezésében.

A Szentendrei Teátrum Dunakanyar című előadása június 2-án látható a Városmajorban. Június 3-án a Hamlear, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Gyulai Várszínház közös produkciója látható, Őze Áron rendezésében. Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba darabja Shakespeare két műve, a Hamlet és a Lear király cselekményét fűzi egybe.

A Gyulai Várszínház 2021-es ősbemutatóját, a Karády zárkája című előadást, Béres László rendezésében, június 6-án tekintheti meg a budapesti közönség, míg a Városmajori Szabadtéri Színpad 2021-ben bemutatott saját produkcióját, az Ahogy teccik – nemtragédia című parafrázist a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei adják elő június 7-én. Június 8-án Gergye Krisztián Társulatának előadása zárja a Szabadtéri Színházak Találkozóját.

Kapcsolódó írásaink