Kultúra

Szavalóversenyekkel, előadásokkal kezdődik a magyar nyelv hete

Anyanyelvünk határtalan

Többek között rendhagyó órák, versenyek és beszélgetések szerepelnek az április 19. és 26. között megrendezendő magyar nyelv hetén.

Az idei rendezvénysorozatban – amelynek jelmondata: Anyanyelvünk határtalan – a legnagyobb figyelmet a Felvidék kapja, a somorjai megnyitó után az Ipolyságban, Léván, Buzitán, Kassán és Királyhelmecen Nyíri Péter, Pomozi Péter és Pusztay János tart előadásokat. Nyelvművelő programokkal várják az érdeklődőket Vácott, Gyömrőn, Bólyban, Szegeden, Sárospatakon, a zárórendezvénynek a budapesti Magyar Zene Háza ad otthont – mondta el Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke a programokról tartott szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Csatlakozik a kezdeményezéshez az ELTE Anyanyelvi Napok felsőoktatási nyelvi és szavalóversenyekkel, ismeretterjesztő rendezvényekkel, a győri Kazinczy-verseny, a Józsa Judit Galéria-beli Nyelvőrző Szalon, valamint a Tempora muntatur című online beszélgetősorozat. A rendezvénysorozat fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

Kapcsolódó írásaink