Kultúra

Kortárs magyar irodalom a londoni könyvvásáron a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében

Európai körút

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) standdal, könyvbemutatókkal és irodalmi beszélgetésekkel vett részt a londoni könyvvásáron (The London Book Fair) április 5–7. között.

Az egyik legnagyobb és legkiemelkedőbb nemzetközi könyves eseményen több mint ötszáz kiállító volt jelen, és hatvan ország mutatta be irodalmát. A magyar standon a kortárs magyar prózairodalmát összegző „Best of” kiadványokat, a kibővített fordítástámogatási program részleteit ismerhették meg az érdeklődők, és belelapozhattak a The Continental Literary Magazine legújabb lapszámába.

A londoni Liszt Intézetben tartott irodalmi esten a lap fordító-szerkesztője, Owen Good beszélgetett az első szám két szerzőjével, Terék Anna költővel és Szántó T. Gábor íróval. Ugyanitt mutatták be Bodor Ádám Verhovina madarai című regényét az író és a fordító, Peter Sherwood jelenlétében.

A mű felkerült az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) irodalmi díjának tízes listájára. A magyar stand április 21. és 24. között Párizsba költözik (Festival du Livre de Paris), majd Varsóban, Torinóban, Prágában, Pozsonyban és Frankfurtban is bemutatkozik.

Kapcsolódó írásaink

Országszerte ünneplik a magyar költészetet

ĀVersmaratonokkal, könyvbemutatókkal, felolvasóestekkel, hangversenyekkel és szavalóversenyekkel készül a kulturális élet április 11-re, Őrmezőn pedig emlékpadot avatnak a Költők Parkjában