Kultúra

Húsvéti koncertet ad nagycsütörtökön Gryllus Dániel zenésztársaival

Pál apostol levelei zenében

Összművészeti élményt kínál az érdeklődőknek a Várkert Bazár következő programja: nagycsütörtökön 19 órakor Gryllus Dániel és zenésztársai Pál apostol – dalok Pál levelei szerint címmel adnak egy többszörös jubileumot ünneplő, különleges, húsvéti koncertet – írták a szervezők.

Pál apostol leveleinek üzenetét Gryllus 1991-ben elevenítette fel Sumonyi Zoltán verseinek megzenésítésével, azóta számtalan helyszínen megfordult a produkció hazánkban és külföldön egyaránt. Húsz évvel később, 2011-ben jelent meg a Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal.

Tavaly ünnepelték volna a koncert harmincadik és a könyv tizedik évfordulóját, de a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhetett sor – ezt pótolják most április 14-én. Az összművészeti est nyitányaként Fabiny Tamás püspök köszönti ünnepi gondolataival a közönséget, az előadás ideje alatt pedig megtekinthetők Sinkó István festőművész alkotásai is, amelyeket a dalsorozat ihletett.

Kapcsolódó írásaink

Halmos Béla táncolható gondolatai

ĀZenei értelemben a népdalra jellemző szabályok alapján születtek újjá a dalok – mondta lapunknak Pál István Szalonna Liszt-díjas népzenész a Jantyik testvérekkel közös albumáról

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom