Kultúra

Tizenhét napon át zajlanak országszerte a Bartók Tavasz programjai

Komolyzenétől az újcirkuszig

Mások mellett David Fray és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Branford Marsalis, Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra, Anthony Roth Costanzo, a FrenÁk Társulat, Uri Caine, a Recirquel is fellép a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken – közölték a szervezők pénteken.

A fesztivál április 1-jétől tizenhét napon át tart Budapesten, majd több nagyvárosban folytatódik. „A 21. század emberének is rengeteget jelenthet, ha visszanyúlunk a tiszta forráshoz, merítünk saját hagyományainkból, lelkünkből, szívünkből, és megpróbáljuk a bartóki örökséget körbevenni a mai művészettel, hogy az méltó és továbbadható legyen a következő generációknak” – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

A Bartók Tavasz során komolyzenei, dzsessz-, világ- és könnyűzenei, táncművészeti és újcirkusz-előadások mellett kiállítások is lesznek, és számos ősbemutató várja az érdeklődőket. A rendezvénysorozat része a Budapest Ritmo világzenei fesztivál (április 7-től 10-ig), a programok helyszíne a főváros mellett Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged. A Bartók Tavaszt először tavaly szervezték meg, akkor a járvány miatt online zajlott. A részletes programok a Bartoktavasz.hu oldalon érhetők el.

Kapcsolódó írásaink