Kultúra

Nemzetközi koncertmaratont szerveznek vasárnap Ukrajna megsegítésére

Művészek a háború ellen

Több mint húsz európai ország összefogásával nemzetközi jótékonysági koncertmaratont szerveznek Ukrajna megmentéséért, amelyhez Magyarországról a Sziget csapata is csatlakozott – közölte pénteken a Sziget Sajtóiroda.

Közleményük szerint a #StopWar elnevezésű koncertet március 27-én, vasárnap rendezik meg, több mint ötven nemzetközi híresség, zenész, előadó támogatásával, illetve részvételével. A koncert – amelynek helyszíne Varsó lesz – közép-európai idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődik, olyan világhírű zenekarok lépnek fel, mint például az Imagine Dragons, a Nothing But Thieves, a Fatboy Slim, Craig David vagy a Brainstorm. A Sziget a monstre koncert adását a saját Facebook-oldalán fogja közvetíteni.

„A világ egységére és szolidaritására most nagyobb szükség van, mint valaha. Ez a kezdeményezés arra törekszik, hogy tovább erősítse a nemzetközi közösséget az orosz terjeszkedéssel szembeni ellenállásban” – írják a közleményben a #StopWar szervezőit idézve. A koncertet a világ számos pontján kivetítőn közvetítik, egyebek mellett Párizsban, Milánóban, Berlinben, Stockholmban, Londonban, Washingtonban, Torontóban, Bécsben, Tel Avivban, Rigában vagy Vilniusban is.