Kultúra

Március 15-én olvasópróba lesz a Jókai-musicalből

A menekült családoknak gyűjtenek

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényéből készített feldolgozást a MusicalNeked Produkció. A Kőszívű – A Baradlay-legenda című darab írói Galambos Attila és Szente Vajk, utóbbi rendezi is az előadást.

A zenét Juhász Levente szerezte, a producer Szabó László. Az ősbemutató június 17–18-án lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, de március 15-én egy, Magyarországon még sosem látott show vezeti be a produkciót: a színészek A nagy olvasópróba – Zene és szöveg címre keresztelt előadás során tánckoreográfia és színpadi mozgások nélkül, de látványos kiállításban, teljesen élő hangzás mellett eléneklik, elmondják a teljes darabot, amelyben negyvenfős kórus és LED-falon történő vetítés, illetve jelmezrészletek segítik őket.

A társulat az előadáson a Kárpátaljáról menekült családoknak szervez gyűjtést, arra kérve a nézőket, hozzák el adományaikat a színházba, amelyeket a produkció kiegészít majd, és eljuttat a rászorulóknak. Emellé játékot is hirdetnek, amelyről a Koszivumusical.hu oldalon lehet tájékozódni.

Kapcsolódó írásaink

„Pityókaország” fővárosa

ĀUtazások a régi magyar Erdélyben és Székelyföldön. Csíkszentmárton templomában őrzik Erdély egyik legrégebbi Mária-szobrát, amely a mohácsi csata előtti évből származik

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom