Kultúra

Birgit Kelle német bestselleríró Budapesten mutatja be új könyvét

A genderideológia abszurditása

Ma 18 órai kezdettel mutatják be a Mathias Corvinus Collegium Tas vezér utcai központjában, a Scruton Kávéházban Birgit Kelle Németországban bestsellerré vált könyvét, a Genderkomédia – Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon című kötetet a szerző jelenlété­ben.

Az MCC Press gondozásában megjelent mű középpontjában az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb vitákat kiváltó genderideológia áll, amely napjainkban a német társadalom minden területét áthatja, legyen szó az állami, az egyházi vagy éppen a vállalati szféráról. Az átalakulás a német nyelvet és a közintézményeket, sőt a politikát sem kíméli, bár a társadalom egy része egyre kritikusabban figyeli a mélyreható változásokat.

Az átalakulás kritikusai közé tartozik az erdélyi származású Birgit Kelle is. A kiadó tájékoztatása szerint az írónő amellett, hogy négy gyermek édesanyja, szabadúszó újságíró és publicista, írásai, amelyekben nagy adag humorral közelíti meg a Németországban eluralkodó genderőrületet, rendszeresen jelennek meg a legnagyobb német lapokban. Politikailag is aktív szerző, CDU-tagsága mellett a Bundestag Családügyi Bizottságában a nemek közötti egyenlőség szakértője.

Kapcsolódó írásaink

Egy edzett agy meg a nüanszok

ĀElena Ferrante Véletlen találkozások című kötetében továbbárnyalja a korábbi regényében felvetett kérdéseket és gondolkodásra késztet