Kultúra

Több országban műsorra tűzik Zelenszkij sorozatát

A nép szolgája

Megnőtt a nemzetközi érdeklődés Volodimir Zelenszkij ukrán elnök népszerű televíziós sorozatjátéka, A nép szolgája iránt, a vetítési jogokat több ország tévétársasága is megvásárolta. A sorozat három évadon át futott Ukrajnában, és egy film is készült belőle.

A történet szerint Vaszilij Petrovics Goloborodko középiskolai történelemtanárt elnökké választják, miután a közösségi médiában elterjed a videója, amelyben megfogalmazza Ukrajna égető problémáit, és elítéli az országban tapasztalható korrupciót. Goloborodko államfőként is ragaszkodik normális életéhez, és nem kér a hivatal kínálta kiváltságokból.

Már Zelenszkij megválasztása után megnövekedett az érdeklődés a sorozat iránt, de a produkció nemzetközi forgalmazási jogaival rendelkező Eccho Rights tájékoztatása szerint az orosz katonai invázió óta számos ország tévécsatornája vásárolta azt meg. Nagy-Britanniában a Channel 4 közölte, hogy megszerezte A nép szolgája vetítési jogait, és tervei szerint már vasárnap levetíti egy epizódját egy Zelenszkijről szóló aktuális politikai műsor kíséreté­ben.

Az Eccho Rights már a közel-keleti MBC, a görög ANT 1 és a román PRO TV csatornával, valamint bolgár, moldovai, észt, francia, finn és grúziai műsorszolgáltatókkal is megállapodott. Az Eccho Rights ötvenezer eurót (tizenkilencmillió forintot) adományozott az Ukrán Vöröskeresztnek, emellett minden orosz vagy orosz gyártású tévéműsort eltávolított a katalógusából.

Kapcsolódó írásaink

Gyermekkori töredék fekete-fehérben

ĀKenneth Branagh új alkotása, a Belfast túlzás nélkül az idei év egyik, ha nem a legjobb filmje – Katartikus családtörténet a hatvanas–hetvenes évek zűrzavarában