Kultúra

Háború és béke a Nemzeti VERSenyen

Évfordulós költők

A Nemzeti VERSenyre, a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete határokon átívelő, versmondó- és versklipversenyére idén április 30-ig lehet jelentkezni három vers megjelölésével, amelyek közül egy a 250 éve született Kisfaludy Sándor, a 120 éve született Illyés Gyula, a születésének centenáriumához érkező Nemes Nagy Ágnes vagy a 90 éve született Jókai Anna valamelyik verse kell hogy legyen, illetve egy versnek a háború és a béke témájához kell kapcsolódnia. A VERSeny fővédnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója.

Az élő döntő a Nemzeti Színházban lesz október 15-én és 16-án. A háborús területeken élő vagy onnan menekülő versenyzők utazását segítik a szervezők.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom