Kultúra

Hatodik alkalommal adták át a Cziffra-fesztivál díjait

Gálaversenyt is rendeztek

Díjátadóval és gálahangversennyel zárult a Cziffra György Fesztivál. A Zeneakadémia Nagytermében tegnap este rendezett eseményen három kategóriában adták át a Cziffra-fesztivál díjait.

Életműdíjat vehetett át Perényi Eszter hegedűművész és Lantos István zongoraművész. Tehetség-díjjal ismerték el Eszenyi Zsombor klarinétművészt és Berecz Mihály zongoraművészt. Az Ifjú tehetség-díjat Deák Bence (ütőshangszerek) és Geszler János (ütőshangszerek) megosztva, valamint Balogh Anna (zongora) vehette át.

A zsűriben ismert művészek és kulturális szakemberek foglaltak helyet, Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ igazgatója, Keller András Kossuth-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zeneigazgatója, Miklósa Erika Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekes és Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál és Emlékév művészeti vezetője. A gála-versenyen Balázs János és a Concerto Budapest lépett fel, Keller András vezényletével.

Kapcsolódó írásaink