Kultúra

Bemutatták a Wittner Mária életéről szóló könyvet

’56 lángjának őrzője

Közösen újjá kellett építeni az országot 2010 után, egy „kommunista tombolást” követően: amihez hozzá lehetett férni, azt korábban vagy ellopták, vagy elkótyavetyélték, vagy elrontották – jelentette ki Németh Szilárd szombaton Budapesten, a Wittner Mária 1956-os halálraítélt, korábbi országgyűlési képviselő életéről szóló Wittner és a világ – Wittner Mária ’56 lángjának őrzője című könyv bemutatóján.

Az albumot Matúz Gábor állította össze. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az MTI tudósítása szerint azt mondta, 2010-ben az ország minden szempontból kilátástalan helyzetben volt. A magyarok azonban úgy döntöttek, megadják a felhatalmazást a változtatásra a Fidesz–KDNP-nek, majd 2014-ben és 2018-ban is a folytatásra szavaztak.

Wittner Mária, Csepel díszpolgára beszédében úgy fogalmazott, hogy azok voltak a lumpenproletárok, akik nagyon utáltak dolgozni, de szerettek volna jól élni. Kijelentette, hogy az európai értékrendben ő semmi értéket nem talál. Szocialista értékek léteznek, csak azokat jobb, ha az ember messzire hajítja – vélekedett Wittner Mária, kiemelve, hogy a magyaroknak viszont több ezer évre visszatekintő hagyományaik vannak.

Kapcsolódó írásaink

Egy sikertörténet

ĀIngyenes koncertekkel, beszélgetésekkel és archív felvételekkel ünnepelték meg a húszéves Terror Házát