Kultúra

Pótolja elhalasztott erdélyi turnéját a Budapesti Operettszínház

Összetartozunk

A trianoni békediktátum aláírásának centenáriumára 2020-ban tervezett Összetartozunk címmel programsorozatot a Budapesti Operettszínház, amely sajnos a pandémia kitörése és újabb hullámai miatt azóta sem valósulhatott meg.

A teátrum azonban tegnap lapunkkal közölte, idén márciusban végre elkezdődhet az erdélyi turné. Az összetartozás jegyében rendezett koncertsorozat március 28-án Marosvásárhelyen, a Sportcsarnokban indul, majd március 30-án Sepsiszentgyörgyön a Sportarénában folytatódik. „Ezzel az adóságtörlesztéssel tartozunk mind saját magunk, mind elcsatolt nemzettársaink felé.

A nemes feladat szolgálatába pedig a szavakon túl a tetteket állítjuk, kulturális missziónkat és a zene univerzális, egyetemes nyelvét” – idézi a színház közleménye Kiss-B. Atilla főigazgatót. A gálán fellép mások mellett Fischl Mónika, Kiss Diána, Dancs Annamari, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Peller Károly és Laki Péter. Tolmácsolásukban a magyar operettirodalom legnépszerűbb szerzőinek – Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Kacsóh Pongrácz – örökzöld slágerei csendülnek fel, mint például a Te rongyos élet, a Szép város Kolozsvár, a Vágyom egy nő után vagy a Hej, cigány. Közreműködik a Budapesti Operettszínház Ének-, Balett- és Zenekara. Az esten vezényel Pfeiffer Gyula főzeneigazgató.

Kapcsolódó írásaink