Kultúra

Személyes tárlatvezetés mobilon keresztül

Modernizálták a szombathelyi múzeumokat

Multimédiás tárlatvezető alkalmazás segítségével tekinthető meg több szombathelyi múzeum kiállítása: a Savaria Múzeumban, a Smidt Múzeumban, az Iseum Savariensében, a Romkertben és a Vasi Skanzenben is használható az applikáció – írta az MTI.

A tárlatvezető rendszert az Európai Unió hárommillió forintos vissza nem térítendő támogatásával építette ki a múzeu-mi szervezet. A Guide Now applikációt letöltve saját digitális eszközeiken, mobiltelefonjukon vagy tabletjükön keresztül férhetnek hozzá a felkínált több száz médiatartalomhoz a látogatók. A digitális tárlatvezetésnek köszönhetően az eddigieknél sokkal személyesebb élményhez és ismeretekhez juthatnak.

A múzeumi honlapon már 2020 májusa óta bejárhatók 3D-s sétán a Savaria Múzeum, az Iseum Savariense, a Smidt Múzeum és a Vasi Múzeumi Látványtár kiállítóterei, és a Vasi Skanzen egy része is. A Nemzeti Kulturális Alap egy pályázatának 1,2 millió forintos támogatásából továbbfejlesztették a meglévő online tartalmat. A felújítása miatt a Szombathelyi Képtárban még nem készült virtuális séta, de a munkálatok befejeződése után ennek pótlása is szerepel a tervek között.

Kapcsolódó írásaink