Kultúra

Zene, tánc, színház és irodalom Kapolcson

Csaknem kétezer programmal készülnek a Művészetek Völgye szervezői, négyszázat már meg is hirdettek

Immár teljes a Panoráma Színpad, a Hangfoglaló Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, a Kaláka Versudvar, a Poket Udvar és a Hobo Klub fellépőinek listája, valamint további hét helyszín programja is elérhető – közölték a 31. Művészetek Völgye Fesztivál szervezői a rendezvény honlapján. Mint írták, idén csaknem kétezer programmal készülnek, ezek közül az első négyszázat már meg is hirdették.

Idén is zenével, tánccal, színházzal, irodalommal és közös alkotóterekkel telnek meg Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcái július 22. és 31. között. A színpadokon a legkülönfélébb műfajokban szólalnak meg az előadók, a programban a fesztiválkedvencek mellett idén is helyet kapnak különleges, jubileumi koncertek és feltörekvő előadók is.

A Panoráma Színpadon játszik mások mellett a Bohemian Betyars, a Blahalouisiana, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, az Anna and The Barbies, a Hiperkarma, az Elefánt, a Vad Fruttik, az Esti Kornél, a Margaret Island, a 30Y, valamint Szabó Balázs Bandája, Dés László vendégeivel érkezik a fesztiválra, a Parno Graszt pedig ott ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját.

A programban helyet kapott továbbá a Fran Palermo, a VHK, a Konyha, a Hősök, a Pontiac, a Kiscsillag, a Middlemist Red, Péterfy Bori, az Idegen, az Ivan and The Parazol, a colorStar, Perrin, Iamyank, Barkóczi Noémi, a Mörk, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, a Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint Quartet és Hobo is.

A fesztivál Kaláka Versudvara irodalmi programokat is kínál, egyebek mellett zenés versimprókat is rendeznek, míg a Színház Színpadnál az Orlai Produkció, az Art-Színtér és a Proton Színház darabjait láthatja a közönség.

A Cirque du Tókertben Oláh Ibolya ad színházkoncertet, fellép az Óbudai Danubia Zenekar, a Bandart, egyszemélyes előadással érkezik a fesztiválra Andrej Tomse szlovén előadóművész, és az idei programban is szerepel a Firebirds. A fesztiválon megtalálhatók lesznek többek között a MANK ArtPorta művészeti workshopjai és előadásai, a tarisznyaudvar beszélgetései, a LEMangUria mozdulatművészeti közösség programjai, valamint a Petendi Pajta, ahol az önismereti diszkó várja a látogatókat.

A részletes program a Muveszetekvolgye.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó írásaink