Kultúra

Operacsillagok és a Béjart Ballet táncosai idén a Margitszigeten

Aida Garifullina, a világszerte ünnepelt szoprán énekesnő is fellép a szabadtéri színpadon

Idén az a célunk, hogy a magyar közönség mellett újra kinyithassuk kapunkat a külföldi nézőink felé, hiszen Budapest és benne a zöld Margitsziget méltán foglal el előkelő helyet kulturális és így turisztikai célpontként Európa térképén – írta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Operacsillagok és a Béjart Ballet táncosai idén a Margitszigeten
A külföldi nézők előtt is kinyitná a kapukat Bán Teodóra
Fotó: MH/Katona László

A Margitsziget Színház közel négyhónapos zenei- színházi szezonja kiemelkedően színvonalas komolyzenei, könnyűzenei, népzenei és balett csemegéket kínál a hazai és a külföldről ide látogató közönségnek.

Bemutatják a Tosca és az Attila című operákat a Magyar Állami Operaházzal és a Nemzeti Filharmonikusokkal együttműkö­désben, Francesco Melivel, Sümegi Eszterrel és Kálmándy Mihállyal a főbb szerepekben. Az Attila címszerepé­ben Bretz Gábor debütál, Odabellát Maria Agestre alakítja.

Az idei operagálára Aida Garifullina, világszerte ünnepelt szoprán érkezik Magyarországra. A gála és a Tosca karmestere Pier Giorgo Morandi lesz. A musicalek kedvelőit a Kőszívű – a Baradlay-legenda című produkcióval, a Veszprémi Petfőfi Színházzal közös Mozart! című zenés darabbal, illetve a Kecskemétről érkező Mária evangéliumával és az Elisabeth című musicalekkel várják.

A Margitszigeten ünnepli megalakulásának harmincötödik évfordulóját a 100 tagú cigányzenekar. Fenyő Miklós hetvenötödik születésnapja alkalmából huszonötször lép fel a szabadtéri színpadon. Szarka Tamás saját együtte­sével, illetve a Parno Graszttal mutatja be Esthajnal című lemezét, amely során közreműködik Reviczky Gábor és Tóth Gabi.

A Béjart Ballet Lausanne a Margitszigeti Színházban mutatja be Wien, Wien, nur du Allein című előadásának újrarendezését. Valentina Lisitsa zongoravirtuóz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitókoncertjén lép fel Héja Domonkos vezényletével. A könnyedebb zenei vonulatot az idén Dés László, Caramel, a Budapest Bár, az Irie Maffia, a Magashegyi Underground, a Magna Cum Laude, a Cotton Club Singers, valamint Pink Martini képviseli majd.

Kapcsolódó írásaink