Kultúra

Frankofón Filmnapok négy moziban

Díjnyertes filmek

A 12. Frankofón Filmnapokon március 17. és 27. között 23 kortárs alkotást vetítenek az Uránia és Toldi moziban, valamint az Art+ Cinemában és a Francia Intézetben.

A nyitófilm Francois Ozon tavaly Cannes-ban debütált Minden rendben ment című filmje lesz. A cannes-i versenyprogramban szerepelt, és Budapesten is látható lesz Paul Verhoeven valós romantikus történelmi drámája, a Benedetta.

Láthatjuk a tavalyi Césaron a legjobb filmalkotás díját elnyert Elég a hülyékből című vígjátékot Virginie Efirával a főszerepben. A 2021-es velencei filmfesztivál versenyprogramjában volt a világpremierje a tizenöt César-jelölést kapott Elveszett illúziók című történelmi drámának, és most megnézhetjük mi is. A francia filmek mellett egy-egy belga, svájci, tunéziai, marokkói és kanadai alkotást is vetítenek.

Kapcsolódó írásaink

Belmondóra emlékeznek

ĀA Riói kalandot jövő vasárnap nézhetjük meg – A Frankofón Filmnapok programjában Isabelle Huppert, Charlotte Gainsbourg és Omar Sy legújabb filmjei szerepelnek a húsz éve készült Amélie csodálatos élete mellett