Kultúra

Újjávarázsolná a Louvre-t a múzeum tavaly kinevezett igazgatója

Visszahódítanák a közönséget

Laurence des Cars új bejáratokkal és nyitvatartással, a gyűjtemények jobb hozzáférésével kívánja újjávarázsolni a párizsi Louvre múzeumot.

A tavaly kinevezett új igazgató szerint a világ legszebb múzeumának a látogatás minőségével és örömével kell visszahódítania a járvány után a hazai közönséget. „Kreatívnak és innovatívnak kell lennünk a hely, a gyűjtemények fantasztikus történetének tiszteletben tartása mellett. Úgy kell tudnunk új oldalait bemutatni, hogy minden látogatóhoz szólunk” – mondta az intézmény első női igazgatója, amikor fél évvel ezelőtti kinevezése óta először fogadta a sajtó munkatársait.

A tervek szerint például több új bejárat is nyílik, és a jövőben nem kizárólag az üvegpiramison keresztül lehet majd a Louvre-ba bejutni, valamint növelni szeretnék az időszaki kiállítások területét is. „A látogatónak jól kell magát éreznie a Louvre-ban, nem pedig stresszesen” – hangsúlyozta.

Kapcsolódó írásaink

Boschtól Matisse-on át El Grecóig

ĀBaán László: A valaha volt legerősebb kiállítási év az idei – Jelentős Cezanne-művel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye