Kultúra

Február 13-ig online elérhetők a győztes alkotások

8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

Online folytatódik a 8. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF), amelynek szombaton hirdették ki a győzteseit.

A fesztiválon harminckét alkotás szállt versenybe. A Bátor útkeresők szekció győztese Jonas Poher Rasmussen Menekülés (Fee) című alkotása lett, a Bátor ellenállók kategóriában Lesia Kordonets Kitolt határok (Pushing Boundaries) című művét jutalmazták fődíjjal. A Bátor nők szekcióban a szakmai zsűri díját Celina Escher Menj tovább! (Fly So far) című filmje kapta, a Bátor álmodozók kategória győztese Ousmane Samassékou Az utolsó menedék (The Last Shelter) című alkotása lett.

A diákzsűri elismerése mellett a Bátor gyermekek szekcióban különdíjat kapott A Vörös falak foglyai (Inside the Red Brick Wall) című film, amelynek alkotói a Hong Kong Documentary Filmmakers név mögé voltak kénytelenek rejtőzni. A közönségdíjat a Menekülés (Fee) című animációs dokumentumfilm nyerte el. A nyertesek teljes listája a BIDF honlapján tekinthető meg, a győztes filmek pedig február 13-ig online elérhetők.

Kapcsolódó írásaink