Kultúra

Világsztárok és rajongók jelenlétében búcsúztatták el Gaspard Ullielt

Eltemették a César-díjas színészt

A párizsi Szent-Eustache-templomban búcsúztatták el családja, rajongók és színésztársai jelenlétében a tragikus körülmények között elhunyt Gaspard Ullielt.

Világsztárok és rajongók jelenlétében búcsúztatták el Gaspard Ullielt
Fotó: AFP/Bertrand Guay

A helyi tudósítások szerint sokan vettek részt a César-díjas színész temetésén, a templom bejáratánál az elhunyt fekete-fehér portréja várta a szertartásra érkezőket. Az eseményen számos világsztár vett részt, mások mellett olyan színészek, mint Catherine Deneuve, Lea Seydoux, Isabelle Huppert, Mathieu Amalric, Jeremie Renier (képünkön), illetve tiszteletét tette Thierry Frémaux rendező is. Gaspard Ulliel január 19-én az Alpokban elszenvedett síbalesete után hunyt el, harminchét évesen. A férfi egy másik síelővel ütközött össze és fejsérülést szenvedett, a kórházban már nem tudtak segíteni rajta. A baleset másik résztvevője nem került kórházba, az eset vizsgálata jelenleg is zajlik.

Ulliel néhány televíziós szerep után a 2001-es Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszhatott. A Jean-Pierre Jeunet rendezte Hosszú jegyességben Audrey Tautou mellett kapott főszerepet 2004-ben, alakításáért megkapta a legígéretesebb fiatal tehetségek César-díját, amelyet a francia Oscarnak is neveznek. Ezután szerepet kapott a 2007-es Hannibál ébredésében, majd 2014-ben Yves Saint Laurent-t játszotta a róla szóló életrajzi filmben, ezért César-jelölést érdemelt. Végül a legjobb színész Césarját az Ez csak a világ végével nyerte el. Legközelebb Oscar Isaac és Ethan Hawke mellett a Marvel új produkciójában, a Moon Knightban láthatják a nézők.

Kapcsolódó írásaink