Kultúra

Malomkertet alakítanak ki a vizek városában

Fejlesztések Tatán

Tatán, a vizek városának hagyományait megőrizve, Malomkert néven megkezdődött egy új turistalátványosság létrehozása a műemlék Jenő-malom helyreállításával és a volt Kristály Fürdő átalakításával.

Michl József polgármester az MTI-nek elmondta, a malom épületében újra működik majd az eredeti minta szerint készült szerkezet, amelyen látványőrléseket lehet tartani, valamint egy interaktív kiállítás mutatja be a tatai malmok belső működését.

A fürdő új funkciót kap, a határ menti együttműködési program pályázatának segítségével különböző malomszerkezetek működési elvének bemutatására játékos formában is lehetőség nyílik. Michl József kiemelte, a 475 millió forintból megvalósuló fejlesztés komplex élményt és több órás programot kínál majd nemcsak a tataiaknak, hanem a Tatára látogatóknak is, hasznosítva az önkormányzat tulajdonában álló, egyre romló állapotú ingatlanokat.

Kapcsolódó írásaink

Amikor az olaszok bevették Rómát

ĀA romantikus 19. századba vezet el Luca Di Fulvio új regénye, amelynek fordulatai a legnagyobb írókat: Dickenst, Hugót vagy Dumas-t idézik