Kultúra

Az M5 után a Duna is megújul

Herczeg Ferenc 1917-es színdarabja, a Kék róka tévéfilmes adaptációját láthatjuk a magyar kultúra napján

A nemzet televíziójaként újul meg a magyar kultúra napjához kapcsolódva a Duna Televízió. Az M5 kulturális csatorna közelmúltbeli átalakítását követően szombattól a Duna is új műsorvezetőkkel, izgalmas napi tartalmakkal, showműsorokkal, filmekkel és sorozatokkal várja nézőit – friss, 21. századi arculatot kapva.

Az M5 után a Duna is megújul
A szövevényes szerelmi történet főszereplői Zsigmond Emőke és Száraz Dénes
Fotó: MTVA

A szimbolikus jelentőségű dátummal kapcsolatban az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye idézi Medveczky Balázs csatornaigazgatót, aki szerint „a Duna évtizedek óta hiánypótló szerepet vállal a magyarságot összekötő kulturális értékek gyarapításában, a kultúra, életmód, egészség és gasztronómia területéről naprakész tartalmakat nyújt valamennyi korosztály számára. Az átalakuló médiafogyasztási szokások mellett is a minőségi televíziózás zászlóshajója.”

Mint írják, január 22-től kibővül a programkínálat, és valamennyi műsor átalakul. Új program indul Álmok álmodói címmel, amely hazánk nagyjait, példaképeit mutatja be. Megújult formában visszatérnek a népszerű műsorok, például vasárnaponként a Családi körben a Verebes Linda–Pindroch Csaba színészházaspár keresi a megoldást a társadalmat érintő kihívásokra. A Család-barát és az Almárium is megújult díszletből jelentkezik hétköznap. A nemzet televíziója nagyszabású showműsorokkal is készül: a vasárnap esti Petőfi Zenei Díjátadó után január 29-től kezdődik A Dal 2022.

Ami a szórakozást illeti: romantikus magyar tévéfilm premierjével indul a megújult Duna, hiszen szombaton este vetítik először a Herczeg Ferenc 1917-es, azonos című drámájából készült alkotást, a Kék rókát, amely a jazzkorszakba, az 1930-as évek Budapestjére repíti vissza a nézőket, Pacskovszky József rendezése Woody Allen, illetve a francia újhullámos alkotók mozijait idézi. A történet szerint a gyönyörű és rejtélyes hősnő, Cecília a vőlegényéhez sietve beleszeret egy ismeretlen férfiba, akiről kiderül, hogy jövendőbelije sokat emlegetett barátja és tanúja. A főbb szerepekben Zsigmond Emőkét, Száraz Dénest, Fekete Ernőt, Schmied Zoltánt és Sodró Elizát láthatjuk.

Kapcsolódó írásaink