Kultúra

Dargay Attila tervei alapján készül a Csongor és Tünde című egész estés animációs mozifilm

570 milliós támogatás

A Csongor és Tünde című animációs film, amely Dargay Attila (1927–2009) hetvenes években félbemaradt tervei alapján készül, a remények szerint 2024 őszén kerül a magyar mozikba – tudta meg az MTI.

Dargay Attila tervei alapján készül a Csongor és Tünde című egész estés animációs mozifilm
Dargay Attila tervei alapján készül a Csongor és Tünde című egész estés animációs mozifilm (Képünk illusztráció az Ördögség kisfilmből)
Fotó: Cinemon Entertainment

A hagyományos 2D animációs technikával készülő rajzfilm rendezője Máli Csaba és Pálfi Zsolt, forgatókönyvírója Balassa Krisztián, producere Temple Réka. Az animációs film a Nemzeti Filmintézet (NFI) 570 millió forintos támogatásából valósul meg. A Cinemon Entertainment alkotócsapata Dargay figuraterveit és teljes képes forgatókönyvét használja fel a készülő mozifilmhez.

„Úgy érzem, hiányt pótlunk, és nem félek a nagy szótól, kultúrmissziót töltünk be, amikor a film elkészítésével milliók számára tesszük elérhetővé Vörösmarty nem túl könnyen érthető és élvezhető, gazdag szimbolikájú remekművét. Az animációs film eszköztára végtelenül gazdag, a műhöz méltó megvalósításra nyílik most lehetőségünk” – idézte az NFI közleménye Dargay Attilát. Ördögség címmel már elkészült az egész estés mesefilm első teasere, amelynek főszereplői az ördögfiókák: Berreh, Kurrah és Duzzog. A bevezető szöveget Előd Álmos mondja.

Kapcsolódó írásaink

Tours-i Szent Márton és a ludak

ĀHősök és jelképek. Az ünnep emlékeztet minket, hogy a lakomázós, lakodalmas kisfarsang idején ne mulasszunk el segíteni azoknak, akik szükséget látnak a közeledő tél idején

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom