Kultúra

A Comédie-Francaise Molière-előadásait vetítik márciustól az Urániában

Négyszázadik évforduló

Molière születésének négyszázadik évfordulója alkalmából a Comédie-Francaise öt produkciója látható márciustól az Uránia Nemzeti Filmszínház mozivásznán magyar felirattal.

A Comédie-Francaise Molière-előadásait vetítik márciustól az Urániában

A jubileumi év tiszteletére Molière kilenc művét tűzi műsorra a párizsi Comédie Francaise. Ezek közül A képzelt beteg, a Tartuffe, A fösvény és Az úrhatnám polgár előadása világszerte látható lesz a kiválasztott mozikban.

Az Urániában a válogatás A Mizantróp 2016-ban rögzített előadásával is kiegészül. A vetítéssorozat március 3-án A képzelt beteggel indul, Claude Stratz 2007-es rendezésében, április 7-én vetítik a Tartuffe-ot, amelyet a belga Ivo van Hove rendezett. Május 5-én következik A mizantróp, amely Clément Hervieu-Léger, a Comédie-Francaise rendezője felfogásában látható. Az évad ősszel A fösvény és Az úrhatnám polgár közvetítéseivel folytatódik.

Kapcsolódó írásaink

Molière, a komédia atyja

ĀNégyszáz éve, 1622. január 15-én született Párizsban Jean-Baptiste Poquelin, azaz Molière francia drámaíró, színész és rendező, a modern komédia megteremtője.

Komédiából tragédia

ĀFelemás előadás lett a Nemzeti Színházban Molière Tartuffe-je lenyűgöző látványvilággal, pazar szereposztással, jó zenékkel – kár, hogy mindebből a második felvonásra nem marad semmi