Kultúra

Kezdődik a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny

Április 25-ig lehet jelentkezni

A Zeneakadémia lapunkkal tegnap közölte, hogy elindult a jelentkezés az ötödik Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre. A tájékoztatás szerint az előválogatóra legkésőbb április 25-ig jelentkezhetnek a verseny honlapján, a Martoncompetition.hu oldalon a 18–32 éves nők és 18–35 éves férfiak.

Kezdődik a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny
Marton Éva
Fotó: Zeneakadémia/Emmer László

Ennek részeként fel kell tölteniük egy barokk és egy más korszakból származó, szabadon választott, zongora- vagy zenekari kísérettel előadott ária, illetve oratórium- vagy kantátarészlet videófelvételét. A továbbjutásról várhatóan május 20-ig értesítik a jelentkezőket.

A kormány által támogatott verseny élő fordulóinak nemzetközi zsűrijét Marton Éva elnökli. A rangos testületbe ismét az operavilág magyar és külföldi kiválóságai kaptak meghívást, mások mellett Peter Mario Katona, a londoni Royal Opera House castingdirectora, Dmitrij Vdovin, a Bolsoj Színház ifjúsági operaprogramjának igazgatója, Meláth Andrea mezzoszoprán, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

Kapcsolódó írásaink