Kultúra

Bejelentették a Golden Globe díjakat

A legjobb drámai alkotás A kutya karmai közt, a legjobb musical pedig Steven Spielberg West Side Storyja lett

Vasárnap este jelentették be Los Angelesben a Golden Globe díjakat. Az idei ceremóniát a megszokott külsőségek nélkül rendezték meg: a gálából egy kilencvenperces, zárt körű esemény lett, jelöltek és vörös szőnyeg, házigazda, sajtó, illetve élő közvetítés nélkül.

Bejelentették a Golden Globe díjakat
Kate Winsletet is díjazták a rendhagyó gálán
Fotó: AFP/Emma McIntyre

Az eseményen karitatív szervezetek munkatársai jelentették be a díjazottakat, mivel az elmúlt évek botrányai miatt nem sikerült hírességeket találni erre a feladatra.

A legjobb drámai film kategóriá­ban Jane Campion A kutya karmai közt című westernje nyert. Kenneth Branagh Belfast című, önéletrajzi ihletésű, fekete-fehér drámáját a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazták.

A legjobb vígjáték vagy musical mezőnyben Steven Spielberg West Side Storyja diadalmaskodott. A legjobb idegen nyelvű film elismerését a japán Drive My Car kapta, az animációs filmek közül pedig az Encanto győzött.

A legjobb színészi díjakat a drámai mezőnyben Nicole Kidman (Az élet Ricardóéknál) és Will Smith (Richard király), a vígjáték vagy musical mezőnyben pedig Rachel Zegler (West Side Story) és Andrew Garfield (Tick, Tick… Boom!) kapta. A mellékszereplőknek járó Golden Globe-bal Ariana DeBose-t (West Side Story) és Kodi Smith-McPhee-t (A kutya karmai közt) díjazták. A legjobb filmze­néért járó elismerést Hans Zimmer kapta a Dűnéért, a legjobb filmdal pedig a Nincs idő meghalni című James Bond-film főcímdala lett Billie Eilishtől.

A drámasorozatok színészi díjait Michaela Jae Rodriguez (Póz) és Jeremy Strong (Utódlás), a vígjátéksorozatok színészi trófeáit Jean Smart (Hacks) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) nyerte el. Kate Winslet az Easttowni rejtélyek című minisorozatban nyújtott játékáért, Michael Keaton pedig a Dopesick című minisorozatban játszott főszerepért kapott Golden Globe-ot.

A tévés mellékszereplők díját egy népszerű Netflix-sorozat, a Squid Game sztárja, O Yeung-su, valamint az Utódlás színésznője, Sarah Snook nyerte el.

Kapcsolódó írásaink