Kultúra

Április végén rendezik meg a VIII. MITEM-et a Nemzeti Színházban

Nemzetközi fesztivál

Már váltható három- és négyelőadásos szabadbérlet a Nemzeti Színház által nyolcadik alkalommal megszervezett nemzetközi fesztiválra, a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM).

A szemlét, amelynek 2020-as kiadását a pandémia miatt végül csak tavaly szeptemberben tudták rövidítve pótolni, idén április 22. és május 8. között rendezik meg. Amint a Nemzeti Színház közösségi oldalán tájékoztatott, a teljes programot később ismertetik, de addig is lerántják a leplet három előadásról. A tegnapi bejelentés alapján a Nemzetiben vendégszerepel április végén a moszkvai Vahtangov Színház Tolsztoj Háború és békéjével, a híres litván rendező, Rimas Tuminas színrevitelében.

Nagyon különlegesnek ígérkezik a Théâtre National Populaire, La Criée – Théâtre National de Marseille produkciója, amelyet a 2020-as Avignoni Fesztiválon mutattak be. A Valère Novarina Az Árnyjáték (Le Jeu des Ombres) című darabjából készült előadást, Orfeusz mítoszának kortárs átiratát Jean Bellorini, a marseille-i teátrum igazgatója rendezte. Ivan Viripajevnek, a kortárs orosz színházi élet mára már kultikussá vált drámaíró-rendezőjének Delhi tánc elnevezésű darabja egy hét elbeszélésből álló ciklus feldolgozása. A Vilniusi Városi Színház produkciója Oskaras Koršunovas színpadra állításában lesz látható.

Kapcsolódó írásaink