Kultúra

Folytatódnak a Kertész Imre Intézet rendhagyó Pilinszky-irodalomórái

Ingyenes program középiskolásoknak

A jövő évben is folytatódnak a rendhagyó Pilinszky-irodalomórák a Kertész Imre Intézetben. Az intézmény közleménye szerint a költő születésének századik évfordulóját ünneplő programsorozat részeként szeptember végén kezdődtek a hanganyagokkal, filmrészletekkel színesített interaktív foglalkozások, amelyeken mintegy kétszáz középiskolás vett részt.

Folytatódnak a Kertész Imre Intézet rendhagyó Pilinszky-irodalomórái
Fotó: Fortepan

Mint írják, a nagy érdeklődésre tekintettel meghirdetik a folytatást: az ingyenes foglalkozásokra a [email protected] címen várják a jelentkezést. Mint írják, a foglalkozásokon drámapedagógiai módszerekkel dolgozzák fel Pilinszky János költészetének egyes részeit, az órák végén az intézet által őrzött Pilinszky-kéziratokat is megtekinthetik a résztvevők.

A visszajelzések alapján a diákok élvezték a szokásostól eltérő, interaktív óratípust, a szituációs gyakorlatokat és az önismeretet is igénylő feladatokat, amelyek segítették őket abban, hogy elmélyüljenek Pilinszky költészetében.
 

Kapcsolódó írásaink

A nagykiállítások éve

ĀA Műcsarnok 125 éves volt idén, a Magyar Nemzeti Galéria Szinyei Merse Pált és a preraffaelitákat állította ki, a Szépművészeti Múzeumban Cezanne és követői kaptak helyet