Kultúra

Óévbúcsúztató világzene, dzsessz és táncházi zene a Fonóban

Fergeteges bulira készülnek

Boban Markovic és együttese, valamint Lakatos Mónika és a Romengo közös koncertjével, hagyományos dzsesszszilveszterrel és a város legnagyobb szilveszteri táncházával várja a Fonó idén az előszilveszterezőket és a szilveszterezőket.

A Fonóbéli évbúcsúztatók sorozat ma este kezdődik a világzenei kettős koncerttel, és hatalmas táncházi szilveszterrel zárul majd. A Fonó Duplázóra ma este együtt érkezik a Kusturica-filmek zenei sztárja, Boban Markovic és zenekara a nemzetközi világzenei színpadok másik sztárjával, a Romengóval és a WOMEX Artist-díjas énekesnővel, Lakatos Mónikával, hogy együtt zenéljenek. A koncerten Boban Markovic nagysikerű, MRAK című albumának dalait adja elő, a Romengo pedig december elején megjelent, Folk utca című lemezét mutatja be a közönségnek.

December 30-án a hagyományos Jazz előszilveszteren a Junior Prima, Gramofon és Artisjus díjas dzsesszzongorista és zeneszerző, Tálas Áron triója lép színpadra. A második, „Little Beggar” című albumukról játsszanak majd, amely 2018-ban az Év dzsesszlemeze lett, és új számok is elhangzanak az előszilveszteri koncerten. Kaltenecker Zsolt és Mózes Tamara duója a dzsessz, a pop, a rock, az elektronikus hangzások, a progresszív zenei elemek és az improvizáció különleges keverékét adja elő a Jazz szilveszteren.

A Horváth Tojás Gábor Trió a megjelenés előtt álló új, Tricks című, negyedik lemeze anyagát fogja bemutatni a Fonóban. A hagyományos Fonó-folkszilveszter idén is a legnagyobb népzenész-néptáncos szilveszteri mulatságnak ígérkezik a fővárosban. Óriási táncházzal búcsúztatja az óévet, és köszönti az újat a Magyarpalatkai Banda, Pálházi Bence és bandája és a Fanfara Complexa, meg persze a táncoló közönség. A programokról bővebben a Fono.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó írásaink