Kultúra

Rátóti Zoltán pályázott az SZFE rektori posztjára

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt pályázatra a megadott határidőig egy pályázó adta be jelentkezését Rátóti Zoltán személyében - tudatta a Színház- és Filmművészetért Alapítvány csütörtökön.

Rátóti Zoltán pályázott az SZFE rektori posztjára
Rátóti Zoltán pályázott az SZFE rektori posztjára
Fotó: Varga Imre

Az Egyetem Szenátusa a megadott feltételeknek megfelelően meghallgatja a pályázót, értékeli a pályamunkáját és javaslatot tesz a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma felé, mely testület 2022. január 18-ig hozza meg döntését, tudatta közleményében az Alapítvány.

Az SZFE teljes megújításának részeként jelentős technikai és infrastrukturális fejlesztések valósultak meg az elmúlt évben, aminek köszönhetően végre európai szintű körülmények között készülhetnek hallgatóink a pályájukra. A megújulás eredményeit az idei felvételi eljárásban mutatott sokszoros túljelentkezés is visszaigazolta. Az új rektor megválasztásával szimbolikusan is lezárul az intézmény modellváltásának folyamata.

Kapcsolódó írásaink

Az ismeretlen kikísérletezése

ĀHarmincéves lett idén a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszéke, amelynek működését, szellemiségét kiállítással mutatja be az intézmény