Kultúra

Tévéfilmet készítenek a váci múmiákról

Kulturális értékek

Három dokumentumfilmnek és egy tévéfilmnek szavazott meg gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Borsody István rendező és Skrabski Fruzsina producer Ezüstcsapat címmel forgat dokumentumfilmet az 1938-as párizsi futball-világbajnokság döntőjéről, amelyen a magyar csapat Olaszország ellenfele volt. Nordin Eszter rendező-producer A fiú, aki felnevelte önmagát címmel készülő dokumentumfilmje egy értelmi sérült család gyermekeként született értelmes fiú drámai életútját követi.

Édes örökség címmel Fatér Ambrus és Akar Péter rendezők az egykor két Michelin-csillagos, budapesti Onyx étterem újjáépítésének történetét mutatják be. Kiss-Stefán Mónika rendező-producer Memento Mori címmel készülő tévéfilmje a váci Fehérek templomának felújítása során felfedezett kripta 265 múmiájának sorsával foglalkozik, és visszarepít a 18. század történelmébe.

Az NFI két éve nyújt támogatást a televíziós bemutatásra és streamingszolgáltatásra készülő alkotásokra, mint írták, elkötelezettek, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek.

Kapcsolódó írásaink