Kultúra

Karácsony a Diótörővel

December 24-én délután ingyenesen, online elérhetővé teszi a Diótörő előadását a Magyar Állami Operaház – közölte az intézmény a Facebook-oldalán.

Karácsony a Diótörővel
Karácsony a Diótörővel
Fotó: A Magyar Állami Operaház Faceb

A Operaház 2015-ben bemutatott és 2016-ban rögzített produkcióját a 21. századi táncművészeti és látványvilágbeli elvárásokhoz igazítva frissítette fel, egyúttal megőrizve a mű tradicionális erényeit is. A koreográfiát a nemzetközileg elismert Diótörő-specialista, Wayne Eagling és Solymosi Tamás jegyzi, a látványos jelmezek terveit Rományi Nóra, míg díszletterveit Oláh Gusztáv korábbi remekének nyomán Vavrinecz Beáta készítette.

A felvétel főbb szerepeiben Leblanc Gergely, Sarkissova Karina, Komarov Alekszandr és Radziush Mikalai láthatók. Az előadás december 26. éjfélig lesz elérhető a Facebookon. „Nincs karácsony Diótörő nélkül” – írta az Operaház. Az intézmény továbbá közösségi oldalának százezredik feliratkozójára vár, ezt megünnepelve elérhetővé teszik karácsonyi klipjüket, amely a Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányban már elődebütált. Emellett nyereményjátékot is hirdetnek.