Kultúra

Karin Smirnoff írja az új Millennium-könyvet

Még nem tudni, mikor jelenik meg az új kötet

Karin Smirnoff írja a Millennium svéd krimisorozat újabb három kötetét – jelentette be hétfőn a Polaris Kiadó, amely megszerezte a népszerű sorozat jogait.

Az MTI tájékoztatása szerint az 57 éves svéd írónő David Lagercrantztól veszi át a stafétát, aki a Millennium-sagát megalkotó Stieg Larsson 2004-es halála után ugyancsak három kötettel folytatta a Lisbeth Salander hackerről és Mikael Blomkvist újságíróról szóló trilógiát. Smirnoff csak 2018-ban debütált íróként, azóta összesen öt könyvet publikált, csak idén hármat, és máris számos díjat nyert.

A Millennium új kiadója szerint a szerző habozás nélkül elvállalta a sikersorozat folytatását annak ellenére, hogy emiatt saját tervezett regényeinek megírását kénytelen elodázni. A Dagens Nyheter című lap szerint az írónő elképzelhetőnek tartja, hogy a világhírű krimisorozat cselekményének helyszínét egy észak-svédországi városba, Umeába helyezi át. A Millennium-könyveket több mint 50 országban adták ki, világszerte 100 millió példányban fogytak. Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg az újabb trilógia első darabja.

Kapcsolódó írásaink