Kultúra

Több mint háromszáz ötlet az EKF-pályázaton

Veszprém–Balaton 2023

Több mint 3,6 milliárd forint támogatási igénnyel háromszázhuszonhárom pályázati ötlet érkezett be a Veszprém–Balaton (VEB) 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projektben kiírt jövő évi kulturális-művészeti pályázatok első fordulójában.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. tájékoztatása szerint az ötletpályázat kétfordulós, az elsőben egy rövid ötlettervet kellett benyújtani elektronikusan, amelyet szakértői zsűri értékelt. Vizsgálták, hogy a kiemelkedő kulturális-művészeti érték mellett a kezdeményezés milyen szorosan csatlakozik az EKF alapértékeihez, programjához és céljaihoz. A bizottság végül száznyolcvannyolc pályázatot engedett a második fordulóba, mintegy 2,4 milliárd forintos támogatási igénnyel.

Ők december 10-ig adhatják be a végleges terveiket, ehhez személyre szabott konzultációkon és csoportos tájékoztatófórumokon nyújt segítséget számukra a VEB 2023 EKF-program. A zsűri január 28-ig dönt a nyertesekről, a pályázaton hétszáznyolcvanmilliós keretösszeg áll rendelkezésre. Közölték azt is: a 2023-as kulturális és művészeti programokra már a jövő év első felében kiírják a pályázatot, így a jövő nyár eleji döntés után minden nyertes ötletgazdának elég ideje lesz a megvalósításra.

Kapcsolódó írásaink