Kultúra

Nyílt főpróbát tart tavaszi koncertjei előtt Presser Gábor

Dalok régről és nemrégről

Presser Gábor Dalok régről és nemrégről címmel eredetileg 2020 májusára meghirdetett tripla fellépését a koronavírus-járvány miatt először idén májusra, majd 2022. március 12–13-ra halasztották.

Ezekre már valamennyi jegy elfogyott, ezért a szervezők arról döntöttek, hogy a főpróbát, amely március 12-én 15.30 órakor lesz, szintén megnyitják a közönség előtt a Budapest Kongresszusi Központban – adta hírül az MTI. Az előadóművész koncertjei a főpróbát követően március 12-én 20 órakor, 13-án pedig 15.30 és 20 órakor lesznek. Presser Gábor az Omega és a Locomotiv GT egykori tagja, sikeres musicalek (például a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról vagy A padlás) szerzője, szólóban kilenc stúdióalbum készítője, a magyar dal napja kitalálója és csaknem egy évtizeden át irányítója.

Dalai a hatvanas évektől napjainkig generációkra volt hatással, slágerek tucatjait írta mások mellett Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek és Rúzsa Magdinak. Számos szakmai és állami kitüntetést kapott, a Kossuth-díjat 2003-ban vehette át.

Kapcsolódó írásaink