Kultúra

Ismertették a 2. Bartók Tavasz programjait és fellépőit

Koncertek, kiállítások, premierek

Komoly- és könnyűzenei koncertek, ősbemutatók, premierek és kiállítás is várja a közönséget a 2. Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Heteken 2022 áprilisában Budapesten és több városban.

Ismertették a 2. Bartók Tavasz programjait és fellépőit
Káel Csaba
Fotó: MH/Purger Tamás

Először láthatja a hazai közönség Eötvös Péternek a berlini Staatsoper felkérésére írt, Sleepless című operáját, David Fray zongoraművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar pedig Várdai István gordonkaművésszel és Baráti Kristóf hegedűművésszel ad koncertet. Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra Bach h-moll miséjével érkezik, a Batsheva Dance Company Ohad Naharin három koreográfiáját, a Recirquel az Ima című előadását mutatja be – ismertette a programokat Káel Csaba (képünkön), a fesztivált szervező Müpa vezérigazgatója tegnap.

Hozzátette: többek között Boban Markovic zenekara a Székesfehérvári Balett Színházzal közös produkciót ad elő, fellép Branford Marsalis a kvartettjével, valamint a Magyar Állami Népi Együttes is. A rendezvény országos programját 2022-ben jelentik be. További részletek és információk a folyamatosan bővülő kínálatról a Bartoktavasz.hu oldalon találhatók.

Kapcsolódó írásaink