Kultúra

Tizenkét neves építésziroda verseng a pályázaton

Megújul a Nyugati pályaudvar

„Minden verseny rangját a mezőny adja. De a legjobbak csak a legkomolyabb versenyeken indulnak el. A Nyugati-tervpályázat ilyen verseny lett: Budapesten most igazi világsztárok terveznek” – írta Facebook-bejegyzésében Fürjes Balázs annak kapcsán, hogy a Nyugati pályaudvar és környezetének megújítására kiírt, nyílt, nemzetközi tervpályázaton tizenkét világhírű építészirodát választott ki a Budapesti Fejlesztési Központ a harminchat jelentkezőből.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kifejtette, a fejlesztés részeként a föld alatt vasúti mélyállomás épül, amely a felszínen megmaradó vágányokkal együtt sokkal több utast és vonatot tud majd fogadni, gyorsabban és kényelmesebben. Emellett új közösségi tér lesz a műemléki Eiffel-csarnok, és a Nyugati tér is átalakul. Közel két városmajornyi terület szabadul fel használatra a belváros szívében, a helyén új városrész születik.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom