Kultúra

Adventi gyertyagyújtás és koncertek Szentendrén

Ünnepi készülődés

Szentendrén november 28. és január 10. között rendezik meg az adventhez, a karácsonyhoz és az újévhez kapcsolódó kulturális és művészeti programokat.

A négy adventi vasárnap délutánján ünnepélyesen gyertyát gyújtanak. November 27-én a középkori zenét játszó Bordó Sárkány zenekar lemezbemutató koncertet ad az Árpád Gimnázium kórusának közreműködésével. December 3-án a tízéves jubileumát ünneplő STOP Makarenko underground zenekar Stop Mikulás című műsorával lép fel. December 7-én a Borbély Műhely dzsesszquartet tartja idei utolsó koncertjét.

December 4-én rendezik a jótékonysági Mikulás-futást, és városszerte világító adventi kalendárium létrehozására buzdítják a helyieket. December 18-án a Péter Pál-templomban az esti mise utáni adventi hangversenyen a Musica Beata Vegyeskar és Új Szentendrei Kamarazenekar lép fel. December 17-én a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében a Holle anyó varázslata című színházi produkció lesz látható. Január 8-án a Borbély Műhely újévi koncertjén vehet részt a közönség a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében, a vendég Szolnoki Péter lesz.

Kapcsolódó írásaink