Kultúra

Magyar zenei sikerek a Dubaji Világkiállításon

Elvarázsolt közönség

Két különleges magyar produkció is sikert aratott a Dubaji Világkiállítás látogatóinak körében – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Mint írták, a Söndörgő együttes első magyar zenekarként lépett fel az expó központi épületében, az Al Waslban, amely az Expo 2020 Dubai egyik leglátványosabb építészeti alkotása.

Hozzátették, a közönséget nemcsak az épület, hanem a tamburazenét játszó Söndörgő is elvarázsolta. A kiállítás egyik legkülönlegesebb kulturális produkciójához, a Jalsat Nightshoz Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas érdemes művész is csatlakozott. A koncertsorozat az emirátusok zenei sokszínűségét mutatja be huszonöt helyi zenésszel és meghívott művészekkel a világ minden tájáról.

Ezúttal Szalonna és a libanoni származású emirátusi szupersztár, Diana Haddad állhatott egy színpadon. A világkiállításon huszonnégy hét alatt harmincöt kulturális programmal jelentkezik a Magyar Pavilon, mintegy ötszáz művész felvonultatásával. Többek közt olyan kiemelt események is lesznek, mint a Havasi-koncert, a Magyar Állami Népi Együttes vagy a Győri Balett előadásai.

Kapcsolódó írásaink