Kultúra

Újra megrendezik a Filmünnepet csütörtöktől vasárnapig

Országszerte a multiplex mozikban

Több mint harminc alkotást láthat a közönség a Cinema City Filmünnepen, amelyet multiplex mozik részvételével rendeznek csütörtöktől vasárnapig Budapest mellett több városban.

A négy nap során premier előtti vetítésekkel, premierekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és közönségtalálkozókkal várják az érdeklődőket. A mozilánc tájékoztatása szerint a Filmünnep alatt a nézők kedvezményesen válthatnak jegyet a Diana hercegnőről készült Spencer vagy a Céline Dion életét bemutató Aline – A szerelem hangja című filmekre. Műsorra tűznek olyan közönségkedvenceket is, mint a Dűne és a legújabb Bond-film, a Nincs idő meghalni.

Magyar alkotások is szerepelnek a műsorban: egyebek mellett a Vadlovak – Hortobágyi mese című dokumentumfilmet, Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotását, Varsics Péter Így vagy tökéletes című filmjét és A tanú vágatlan, eddig moziban be nem mutatott változatát is láthatják a nézők. A vetítések után olyan alkotókkal lehet majd találkozni, mint az Oscar-nevezett Post Mortem rendezője, Bergendy Péter, illetve a Magyar Passió rendező-főszereplője, a Kossuth-díjas Eperjes Károly.

Kapcsolódó írásaink