Kultúra

Expo 2020: Dubaj koronahercege is meglátogatta a magyar pavilont

Dubaj koronahercege, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum látogatást tett a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a koronaherceget is lenyűgözte.

Expo 2020: Dubaj koronahercege is meglátogatta a magyar pavilont
Dubaj koronahercege, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum november 2-án 40 fős delegációjával meglátogatta a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilont
Fotó: MTÜ

Dubaj koronahercege, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum november 2-án 40 fős delegációjával meglátogatta a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilont. Az épületben található kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció.

A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a koronaherceget is lenyűgözte
A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a koronaherceget is lenyűgözte
Fotó: MTÜ

A koronaherceget a Magyar Pavilon látogatására elkísérte Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, aki többek között, az Emirates Group vezérigazgatója és alapítója és a Dubai Polgári Repülési Hatóság elnöke, valamint a látogatáson részt vett és Őfelsége Sheikh Mansoor Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a Dubai Sporttanács elnöke is.

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

Százezredik látogatóját fogadta a magyar pavilon Dubajban

 

A nyitást követő egy hónap elteltével a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja már százezredik látogatóját fogadta, és ezzel az eredménnyel bekerült a 2020-as kiállítás legnépszerűbb pavilonjai közé - tájékoztatott csütörtökön a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A közlemény szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja. A 15 legkülönlegesebb épület közé beválasztott pavilon a napokban fogadhatta százezredik látogatóját, ezzel az eredménnyel pedig a legnépszerűbb pavilonok közt tartják számon a világkiállításon.

A százezredik látogató - aki egy dubaji család tagja volt - a nyitás óta már többször próbált bejutni a Magyar Pavilonba, ám a hosszú sorok miatt idáig nem tudta kivárni a belépést. A siker nem véletlen, hiszen az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára - írta közleményében az MTÜ.

A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a dubaji világkiállítás

ĀA Makovecz Imre tanítványa, Csernyus Lőrinc tervezte Aqua Roots nevű magyar pavilont az Expo tizenöt legizgalmasabb épülete közé választották