Kultúra

Színes programkavalkád a Héttorony Fesztiválon

A fényfestészettel, táncházzal és koncertekkel is várják a közönséget

Építészeti kiállítások, koncertek, fényfestészet és táncház is várja a közönséget november 6. és 21. között kilenc helyszínen határon innen és túl a Héttorony Fesztiválon. Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes, Palya Bea, a Bagossy Brothers Company és a Tárkány Trió.

A nyitókoncert Lendván lesz, majd helyszínként szolgál Kakasd, a göcseji Bak, Százhalombatta, Makó, Sárospatak, Kolozsvár, Budapest és Dubajban a világkiállítás Magyar Pavilonja. Idén többek között Makovecz Vándorkiállítás, Az Ötödik homlokzat, valamint Makovecz Imre merített képes albuma címmel láthatnak az érdeklődők tárlatokat, emellett Sevillától Dubajig címmel tartanak majd vetített képes előadást november 7-én Kakasdon. Dubajban november 19-én Lajkó Félix és Pál István Szalonna Duó, november 21-én Lajkó Félix és a Volosi ad koncertet.

November 20-án megkoszorúzzák Makovecz Imre emléktábláját a Villányi út 8. szám alatt születésnapja alkalmából. A gálakoncerten átadják a Makovecz Imre-díjakat, majd a Duna Művészegyüttes, a Göncöl zenekar, Novák Péter és az Etnofon, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar lép színpadra Budapesten a Nemzeti Táncszínházban. Az épület előterében november 5. és 20. között Makovecz Imre rajzai, tervei és épületmakettjei láthatók A világban benne van a Teremtő című tárlaton.

Kolozsváron többek között Herczku Ágnes és a Banda, Sárospatakon Laposi Julcsi gyerekműsora, Bakon Resti Kornél-koncert, Makón az Ephemere Duó, Százhalombattán Szabó Balázs Bandája is várja a közönséget.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom