Kultúra

Artmozis besorolást kapott az Elk*rtuk

Országszerte forgalomban október 21-től

Nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija is vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az utána kialakult forradalmi hangulatot feldolgozó politikai krimit, a Bánovits Vivianne és Mózes András főszereplésével készült Elk*rtukat.

Artmozis besorolást kapott az Elk*rtuk
Kálomista Gábor
Fotó: MH/Katona László

A Megafilm tegnapi közleménye szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) úgy döntött, Keith English rendező alkotása megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak. Ezzel a film megkapta az artmozis besorolást. Ezt a címkét minden olyan forgalomba kerülő film megkaphatja, amely művészi értékével hozzájárul a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

A film egyik producere, Kálomista Gábor szerint ezzel „elhárult az akadály az elől, hogy az artmozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet”. Helmeczy Dorottya, a film másik producere hozzátette, az NMHH döntése kimondja, elegendő művészeti értéket hordoz a magyar közéleti film ahhoz, hogy a művészmozik is vetíthessék. „Várjuk a mozik jelentkezését, hogy kiszolgálhassuk a nézőközönség vetítési igényét” – idézi a közlemény a producert.

Kapcsolódó írásaink