Kultúra

Különleges koncertekkel folytatódik a Cziffra György-emlékév

Október 22-én a zongoraművész 1956-os koncertjét idézi meg Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara közreműködésével

Különleges koncertekkel folytatódik a Cziffra György-emlékév a zongoraművész 100. születésnapja alkalmából Magyarországon és külföldön.

Különleges koncertekkel folytatódik a Cziffra György-emlékév
Cziffra György
Fotó: AFP

Október 22-én a Zeneakadémia és a Cziffra György-emlékév közös eseményén Cziffra 1956-os koncertjét idézi meg Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara közreműködésével, Takács-Nagy Gábor vezényletével Liszt születésnapján - mondta el Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora a programokat ismertető szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A hangversenyen bemutatják a Magyar Nemzeti Bank Cziffra György-emlékérmét, amelyet a művész születésének évfordulójára bocsátanak ki.

Balázs János, a Cziffra100 sorozat művészeti vezetője többek között a november 5-i estre hívta fel a figyelmet, amelyen Eötvös Péter első zongoraversenyének ősbemutatója hallható Cziffra Psodia - Versenymű zongorára és zenekarra címmel az Orchestre Philharmonique de Radio France előadásában, Mikko Franck vezényletével a Müpában. A magyar premier után november 7-én Párizsban is elhangzik a mű.

Kapcsolódó írásaink