Kultúra

Változatos programmal folytatódik a Pilinszky100

A beszélgetéstől a felolvasószínházig

Újabb programokkal várják az érdeklődőket a Pilinszky100 elnevezésű program szervezői. A Pilinszky100 centenáriumi sorozat gerincét a januárban indult kétheti beszélgetések adják.

A sorozat alaptétele az, hogy Pilinszky Jánosról gondolkodni annyit tesz, mint a költészetről gondolkodni. Legközelebb október 21-én Petőcz András és Géczi János költő érkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermébe. A Pilinszky irodalmi séta is folytatódik az őszi időszakban, a következő alkalom október 16-án lesz, vendégként Makranczi Zalán színművész vesz részt a rendezvényen.

A november 26-ára és 27-ére tervezett Pilinszky Piknik egy kétnapos, számos programot felvonultató ünnepség lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az események között lesz rendhagyó irodalomóra, beszélgetés Pilinszky fotográfiái­ról, koncert, könyvbemutató, irodalmi beszélgetés, filmvetítés és felolvasószínház is megtalálható. Olyan rendezvényekkel készülnek a szervezők, amelyek élményszerűen mutatják be a 20. század egyik legfontosabb költőjének életművét.

Kapcsolódó írásaink

Mészöly és Pilinszky kettős portréja

ĀA fal mentén kihelyezett telefonokból a költő saját hangján is meghallgathatjuk verseit – A kiállítás rendezői több közös pontot kiemeltek a két huszadik századi művész életművéből