Kultúra

Vándorkiállítás indul útjára Veszprémből

Trianon emlékezete

Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk címmel vándorkiállítás nyílt tegnap Veszprémben – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kormány a tria­noni békediktátum centenáriuma alkalmából a 2020-as esztendőt a nemzeti összetartozás évének nyilvánította. A vándorkiállítást 2020-ban, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján tervezték elindítani, hogy bejárja az országot, és a hat esztendőn át tartó első világháborús megemlékezéssorozat legújabb kutatási eredményei alapján mutassa be Magyarország történelmének egyik legmeghatározóbb traumáját.

A tematikus egységekre bontott tárlat sok-sok forrás bevonásával, a kort megidéző kulisszákkal mutatja be a trianoni békediktátumhoz vezető utat, annak következményeit és az államiság megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket. A vándorkiállítás keddtől október 18-ig lesz látható Veszprémben, 2022 szeptemberéig Magyarország 18 nagyvárosába jut majd el. Győrben október 20. és 23., Szekszárdon november 5. és 18., Székesfehérváron november 20. és december 3., Szombathelyen december 6. és 19. között lesz megtekinthető.

Kapcsolódó írásaink

Trianon mindannyiunkban közös

ĀA nemzeti összetartozás napján mutatta be a Magyar Művészeti Akadémia Mégis élünk – Trianon 100 című antológiáját