Kultúra

Országos Könyvtári Napok és családi programok

Ingyen tagság az egészségügyi dolgozóknak

Idén is változatos programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és bábszínházzal várják az érdeklődőket a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) tagintézményei a nemrég kezdődött és október 10-ig tartó Országos Könyvtári Napok alkalmából.

A könyvtár egyéves ingyenes beiratkozást kínál az egészségügyi dolgozóknak a program alkalmából a járvány alatt tanúsított helytállásukért. A sorozat vendégei lesz Bereményi Géza, Dragomán György, Szabó T. Anna és az Abszolút töri sorozat szerzői közül Kiss Judit Ágnes, Wéber Anikó és Mészöly Ágnes. Október 10-én, a Könyves vasárnapon a Központi Könyvtárban, a Kelenföldi Könyvtárban, az Ugocsa utcai Könyvtárban, a Dagály utcai Könyvtárban, a Lőrinci Nagykönyvtárban év végéig szóló ingyenes próbatagsággal, késedelmi díj elengedésével várják az olvasókat, írta az MTI.

Az FSZEK többi tagkönyvtárában október 11-én hétfőn váltható ingyenes próbatagság, és ekkor kerül sor a „megbocsátás napjára” is. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozat részletes programkínálata a Fszek.hu oldalon olvasható. A FSZEK valamennyi rendezvényére előzetes regisztráció szükséges. A programok védettségi igazolvánnyal látogathatók. Idén eddig mintegy félmillió látogató kereste fel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, és az olvasók csaknem 1,2 millió művet kölcsönöztek ki.

Kapcsolódó írásaink