Kultúra

Átadták a Tolnay Klári művészeti díjakat

Rangos elismerés

Haumann Péter és Lukács Sándor színművész, valamint Nagy Viktor rendező kapta meg idén a Tolnay Klári művészeti díjat, amelyet hétfőn adtak át a Nógrád megyei Mohorán lévő Tolnay Klári Emlékházban.

2006 óta létezett a Tolnay Klári-díj, 2014 óta, születésének századik évfordulója óta Tolnay Klári Művészeti díjat is adnak át. A Tolnay Klári legkedvesebb madarát ábrázoló díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület ítéli oda minden évben. A Tolnay Klári kulturális díjat az egyesületet segítő munkájáért Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese, valamint Nagy Albert, Szügyben élő vállalkozó vehette át.

2015-ben Vándor Éva és Reviczky Gábor, a következő évben Kubik Anna és Venczel Vera, 2017-ben Béres Ilona, Bencze Ilona és Dunai Tamás kapta a Tolnay Klári művészeti díjat, majd Császár Angela, Zsurzs Kati és Szilágyi Tibor vehette át. 2019-ben Nagy Anna, Szegedi Erika és Cserhalmi György színművész, valamint Rátkai Erzsébet jelmeztervező, a múlt évben Tóth Enikő, Blaskó Péter és Szersén Gyula kapta meg a Tolnay Klári művészeti díjat.

Kapcsolódó írásaink