Kultúra

Színpadon A Párizs lángjai és A Mester és Margarita

Online premierek utáni előadások

Vaszilij Vajnonen Párizs lángjai című koreográfiája a Magyar Nemzeti Balett előadásában október 8-tól az Erkel Színházban, míg Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című opera-musicalje október 9-től az Eiffel Műhelyházban lesz látható – írta az MTI. 

A februári online premierek után először láthatja a közönség színházban is a Magyar Állami Operaház elmúlt évadának két előadását. Vaszilij Vajnonen Párizs lángjai című nagybalettje Michael Messerer felújított változatában 44 év után tér vissza a Magyar Állami Operaház repertoárjára. A főbb szerepeket Balaban Cristina és Alija Tanykpajeva (Jeanne), Rónai András és Dmitrij Tyimofejev (Philippe), Papp Adrienn és Elena Shapriva (Mireille de Poitiers), Jevgenyij Lagunov és Balázsi Gergő Ármin (Antoine Mistral), valamint Vlagyiszlav Melnyik és Radziush Mikalai (Costa de Beauregard márki) alakítják.

Október 9-én a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként mutatják be Szente Vajk rendezésében Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita című opera-musicaljét. Gyöngyösi Levente zeneszerző Mihail Bulgakov regényéből. Az előadás főbb szerepeit Balczó Péter (Mester/Jesua), Sáfár Orsolya (Margarita), Kálmán Péter (Woland), Kovács István (Sztravinszkij/Pilátus), Hábetler András (Berlioz/Kajafás) és Ujvári Gergely (Hontalan Iván/Lévi Máté) alakítják.

Kapcsolódó írásaink