Kultúra

Magyar és világirodalmi könyvbemutatók

Hamarosan kezdődik a Margó

Számos programmal várja a közönséget az idén tízéves Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, amelyet a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében, a Müpával közös szervezésben tartanak meg október 14. és 17. között a Várkert Bazárban.

A vendégek között lesz az izlandi Jón Kalman Stefánsson, akinek Menny és Pokol-trilógiáját a Könyves Magazin az év könyvének választotta Magyarországon, ezúttal pedig Ásta című regényével érkezik. A szintén izlandi Sigrídhur Hagalín Björnsdóttir A sziget című thrillerével már bemutatkozott a magyar olvasóknak, októberben új könyvével jön a Margóra, valamint a fesztivál vendége lesz két Európai Unió Irodalmi díjas szerző, a francia Gaëlle Josse és a katalán Iréne Sola.

A könyvbemutatók és beszélgetések mellett esténként zenés programok zárják a napot. A tavaly megkezdett együttműködést folytatva ezúttal is lesznek a Könyves Magazinnal közös szervezésben olyan városi séták, melyek az irodalmi művek tükrében mutatják be Budapest különböző arcait. Ezúttal is a fesztiválon adják át a legjobb első prózakötetnek járó Margó-díjat. A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a járványügyi szabályokat figyelembe véve valósul meg, a rendezvényen való részvételi feltételekről a szervezők folyamatosan tájékoztatnak a Margofeszt.hu weboldalon.

Kapcsolódó írásaink